Menu
Jesteś zainteresowany zamówieniem i chciałbyś wiedzieć, jakie dania pojawiają się w naszym menu? Sprawdź nasz przykładowy tygodniowy jadłospis.
menu tygodniowe – dieta ZBILANSOWANA -wariant STANDARD |
|||||||
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
ŚNIADANIE | Babeczki zbożowe z gorzką czekoladą, serek malinowy | Tarta śniadaniowa z cukinią, papryką, kaparami i serem typu feta | Placuszki jogurtowe z musem truskawkowym i świeżymi owocami | Pomidorowa pasta z soczewicy, pieczywo poligonowe, mix warzyw | Kakaowa tapioka z musem śliwkowym z cynamonem, kawałki kiwi i winogrona | Sałatka śródziemnomorska z makaronem bezglutenowym | Kawowa jaglanka na słodko z bakaliami |
PRZEKĄSKA | Fava – grecka pasta z grochu, słupki warzyw | Nanaimo bar | Korzenne wegańskie ciasto pomidorowe | Krem z marchewki z ananasem | Koktajl mango lassi | Trufle z ciecierzycy | Koktajl banan, marchew, gruszka |
OBIAD | Slice z indyka w sosie chrzanowym, puree marchewkowe, buraczki na ciepło | Pulpeciki drobiowe po toskańsku, kasza gryczana niepalona i surówką z cykorii | Pieczeń ze schabu z suszoną śliwką, sos warzywny, gnocchi, surówka z czerwonej kapusty z porem | Linguine w kremowym sosie z pieczonej dyni z kurczakiem | Pstrąg na cytrynowym sosie, opiekane ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i papryczką chili | Gulasz indyjski z indykiem, ryż brązowy x2 | Wegańskie pulpeciki w sosie szpinakowym, kasza bulgur, mix warzyw |
PODWIECZOREK | Koktajl pomarańcza, jabłko, truskawka | Krem z białych warzyw z nasionami słonecznika | Smoothie z zieloną herbatą, jarmużem, jabłkiem i pomarańczą | Kinder country cup | Leczo z fasolką szparagową | Zupa jarzynowa | Pasta z oliwek, słupki warzyw |
KOLACJA | Bogracz wegański podany z pieczywem chrupkim | Azjatycka sałatka z makaronem ryżowym, marchewką, mini kukurydzą, papryką i sezamem w cytrynowym winegret | Buddha bowl z pastą z fasoli, czerwona komosa, sos czosnkowy | Kotlety jajeczne w sosie pieczarkowym, mix warzyw | Kaszotto chakalaka | Wegański tatar pomidorowy | Hiszpańska potrawka z soją |
Menu jednodniowe z podziałem na warianty EKO, STANDARD i PRO
Poniedziałek |
Babeczki zbożowe z gorzką czekoladą, serek malinowy |
Fava – grecka pasta z grochu, słupki warzyw |
Slice z indyka w sosie chrzanowym, puree marchewkowe, buraczki na ciepło |
Koktajl pomarańcza, jabłko, truskawka |
Bogracz wegański podany z pieczywem chrupkim |
Wtorek |
Tarta śniadaniowa z cukinią, papryką, kaparami i serem typu feta |
Nanaimo bar |
Pulpeciki drobiowe po toskańsku, kasza gryczana niepalona i surówką z cykorii |
Krem z białych warzyw z nasionami słonecznika |
Azjatycka sałatka z makaronem ryżowym, marchewką, mini kukurydzą, papryką i sezamem w cytrynowym winegret |
Środa |
Placuszki jogurtowe z musem truskawkowym i świeżymi owocami |
Korzenne wegańskie ciasto pomidorowe |
Pieczeń ze schabu z suszoną śliwką, sos warzywny, gnocchi, surówka z czerwonej kapusty z porem |
Smoothie z zieloną herbatą, jarmużem, jabłkiem i pomarańczą |
Buddha bowl z pastą z fasoli, czerwona komosa, sos czosnkowy |
Czwartek |
Pomidorowa pasta z soczewicy, pieczywo poligonowe, mix warzyw |
Krem z marchewki z ananasem |
Linguine w kremowym sosie z pieczonej dyni z kurczakiem |
Kinder country cup |
Kotlety jajeczne w sosie pieczarkowym, mix warzyw |
Piątek |
Kakaowa tapioka z musem śliwkowym z cynamonem, kawałki kiwi i winogrona |
Koktajl mango lassi |
Pstrąg na cytrynowym sosie, opiekane ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i papryczką chili |
Leczo z fasolką szparagową |
Kaszotto chakalaka |
Sobota |
Sałatka śródziemnomorska z makaronem bezglutenowym |
Trufle z ciecierzycy |
Gulasz indyjski z indykiem, ryż brązowy x2 |
Zupa jarzynowa |
Wegański tatar pomidorowy |
Niedziela |
Kawowa jaglanka na słodko z bakaliami |
Koktajl banan, marchew, gruszka |
Wegańskie pulpeciki w sosie szpinakowym, kasza bulgur, mix warzyw |
Pasta z oliwek, słupki warzyw |
Hiszpańska potrawka z soją |
ZAPEWNIJ SOBIE STABILNOŚĆ i spokój we własnym biznesie
mamy 20 lat doświadczenia KLIKNIJ i dowiedz się jak to działa!Smacznie, skutecznie i profesjonalnie!
Zdrowe odżywianie i najnowsze dietetyczne trendy to pasja naszych kucharzy i dietetyków. Uwielbiamy spędzać czas w kuchni i mamy kilkuletnie doświadczenie w branży gastronomicznej.
Nasze kuchenne motto brzmi “zero nudy na talerzu”. Jesteśmy w 100% przekonani, że zdrowa i zbilansowana dieta nie oznacza ciągłego uczucia głodu i zadowalania się “listkiem sałaty” – wręcz przeciwnie! Kluczem do osiągnięcia celu są urozmaicone dania pełne ciekawych smaków, które przygotowano zgodnie z najnowszą wiedzą dietetyczną.
Odpowiednia dieta, zaraz obok aktywności fizycznej, jest filarem zdrowego stylu życia. Z wielką starannością wybieramy zaufanych dostawców, od których kupujemy w 100% naturalne składniki. Następnie przygotowujemy pyszne diety zbilansowane pod kątem kaloryczności i makroskładników, które każdego dnia trafiają prosto pod Państwa drzwi.
Wierzymy, że nasi Podopieczni zasługują na to, co najlepsze, a gotowanie to nasza pasja!